Skip to main content

5 Tips for bedre video med mobilen

Du bør tenke video i alle sammenhenger og begynne å eksperimentere med det i ulike formater. Alt fra små, men nyttige eller underholdende snutter i sosiale medier til å nå ut og engasjere kunder med skreddersydde videoer. At video er viktig, det vet vi jo allerede, men det er nå det kommer. Ifølge Cisco vil 80 prosent av den globale internettrafikken i 2019 være video.
Enten du skyter din neste familie hjemme video, eller oppdaterer Instagram-historien, ønsket vi å gi deg 5 praktiske tips for å sikre at opptakene dine ser skarpe ut. Med endeløse videospill og tilbehør der ute, vil disse tipsene fungere med noen av dem.

TIPS & TRIKS #1

Bruk et stativ

Det høres grunnleggende, men å bruke et stativ er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å gjøre bildene dine mer profesjonelle. Å holde det skutt låst og pent innrammet kan gi en mye bedre seeropplevelse og ta bort den klassiske «Cellphone Video» -kikket. Det er en mye bedre opplevelse å se på disse minnene år senere med stabil opptak, i stedet for rystende håndholdte klip.

En annen flott ting om et stativ er at det lar deg være i videoen også. Bare sett den opp, og la den rulle i noen minutter. Kom så tilbake til det, og re-ramme eller flytt stativet et annet sted. Vårt go-to video stativ for våre telefoner er PIXI Mini fra Manfrotto. Den er liten, kompakt og solid.

Fotograf Oslo | Håvard Storvestre | Gjør et inntrykk. Bli husket.

TIPS & TRIKS #2

Lås innstillingene

Låse innstillingene dine er en fin måte å gjøre bildene dine enda bedre, og det gir den en filmkvalitet. Innstilling av eksponering, hvitbalanse og fokus før du trykker på opptaksknappen, vil resultere i en ren, konsistent utseende.

Hva som skjer når du legger alt på Auto, er at fargene og eksponeringen hele tiden vil justere, avhengig av hvor du beveger kameraet. Det kan til og med justere seg selv når fag beveger seg inne i rammen. Dette kan høres ut som en god ting, men våre telefoner gjør ikke den beste jobben som tilpasser seg selv. Dette fører til at høydepunktene blir så blåst ut, du kan ikke se ansikter, eller skygger er så mørke du savner handlingen. Det kan også gjøre for noen rare utseende hudtoner.

De fleste apper lar deg låse disse innstillingene, men vår gå til App for video er Filmic Pro.

TIPS & TRIKS #3

Bruk vinduslys

Hvis du noen gang finner deg selv skudd innendørs, og bildene dine ikke ser bra ut, kan du prøve å flytte motivet nærmere et vindu. Bli veldig nær hvis du må.

Vanligvis kommer det beste lyset til å spilles inn fra utsiden. Vanligvis er det nok lys for telefonens lille sensor for å se bra ut. Innendørs lys er en av de tøffeste slagene med mobilfotografering og filmskaping, men du kan finne en måte å få det til å fungere på.

Fotograf Oslo | Håvard Storvestre | Gjør et inntrykk. Bli husket.

TIPS & TRIKS #4

Bruk et vidvinkelobjektiv

Et viktig verktøy for å ha hånden når du tar opp mobilvideo er et bredt objektiv. Siden telefonen automatisk beskjærer rammen når du bytter til videomodus, er det en stor forskjell å montere en bred linse. Det gir deg tilbake alt perspektiv som normalt blir tatt bort.

Ikke lenger trenger du å stå i kjøkkenets bakre hjørne for å passe hele familien i rammen. Med den brede linsen får du et pusterom for å lage en fin kikk og virkelig føler at du har plass til å fange.

Dette objektivet hjelper også i situasjoner med lite lys fordi den trekker i lys fra en bredere vinkel, noe som gir et lysere, skarpere bilde, noe som bidrar til videokvaliteten.

TIPS & TRIKS #5

Film i Slow Motion ute

Evnen til å skyte fantastisk slow motion video fra telefonen har alltid vært noe vi har elsket. Skyting 120fps og 240fps er galskap og blir ganske avhengighetsskapende, men det er noe du trenger å vite: Telefonens slow-mo-funksjon er forferdelig i lite lys.

Skyting Slo-Mo krever en rask lukkerhastighet, som telefonen din automatisk gjør. Har du noen gang lagt merke til at når du er i svakere omgivelser og bytter til Slo-Mo, ser bildet ditt mørkere ut? Det er fordi, for å lage slowmotion footage, bruker telefonen en høyere lukkerhastighet. Skyting utenfor i lyse forhold vil gi de beste resultatene for Slo-Mo-opptaket – eller innendørs hvis du har mye lys.

Trenger du hjelp med ditt videoinnhold?

Jeg hjelper deg med og komme igang og forståelse for hvordan video kan brukes. Alt starter med en samtale…

Nyheter + tanker + tips&triks

29/03/2021 in Tips

Verdien av enkel video

Det er ikke alltid nødvendig med stor produksjon.
Read More
14/05/2020 in Fotografi

Hvorfor velge profesjonell fotograf?

80% av all kommunikasjon i dag skjer gjennom bilder Hvorfor velge profesjonell fotograf? Investering i profesjonelle fotografi er en investering i visuell kvalitet. Kommersielle fotografier kan brukes på så mange…
Read More